Och om man vill ha nybakat bröd till frukost är detta det perfekta receptet. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Det är ett enkelt recept som jag hittat på bloggen Tre Tjejer i Köket. Ett lätt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att behöva ställa sig och baka
Dagen börjar förstås med att ni ska få ett recept, lite goda frukostbullar är det dags för. Dessa frallor är kalljästa, dvs jag satte degen redan igår kväll
Detta grundrecept är ett av mina favoriter, och så otroligt lättvarierat. Denna gång blev skapades en naturellare version av receptet, med vete, råg och linfrön - himla gott det också, även om jag älskar att slänga i alla möjliga frön osv i brödet, och gärna använder mig av grövre mjöl
111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg
Vi bor ju granne med bageriet så att baka frallor till frukost känns egentligen lite överkurs, men på fars dag överraskade vi med sovmorgon för världens bästa pappa och lyxen att få vakna till den där härliga doften av nybakat bröd
Receptet är tagit från Shireen, vinnaren från hela Sverige bakar. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl eller valfria frön
Här kommer receptet (innan jag ballar ur totalt om linfrön). Dessa frallor med dinkelmjöl, dinkelflingor och linfrön är väldigt goda och enkla att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.