Ha ner vatten och smörblandnigen i mjölet och rör ihop detta – enklast med en gaffel. Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker och sirap så att det blir fluffigt
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Påskäggtillbarnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptet på supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Rör försiktigt till en jämn smet. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Smula brödet och stek det i fettet från stekta bacon – eller i smör och några droppar liquid smoke. Skär äpplet till trekanter och ställ äppelbiten i valnötscremen
Häll upp på rena och varma burkar och förslut väl. Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Vitello tonnato à la burk Den här klassiska italienska såsen ska egentligen serveras till kalvkött, men är god till mycket annat – framför allt när desperationen infinner sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.