Blanda gryn, ägg, äggvita, mjölk, kakao, kaffepulverochbanan. topping (jag hade kesella blandat med mandelsmör och så en extra klick mandelsmör på det)
Mosa de mogna bananernaoch blanda i havregryn och kakao. De går snabbt att göra och passar perfekt när du är sugen på något sött, men ändå inte vill vara alltför onyttig
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är bananoch kola
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen
Undebart mellis tillsammans med favoriten vaniljkesokvarg (keso+kvarg+vaniljpulver). Rulla snabbt till bollar innan hallon ochbanan smälter för mycket så det blir svårt
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese ochkaffe i
Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1. Sätt ugnen på 175 grader Mosa bananerna Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner resten av ingredienserna Klicka ut smeten i formarna Grädda muffinsen 15-20 min 8 stora eller. 2 mosade bananer
Servera choklad- ochbananpaketet genast med glassen och strö över färska hallon. Pensla paketet med smält smör och grilla det på svag värme tills chokladen börjar smälta
Mixa med ägg, kakao, banan, jordnötssmör, mjöl och bakpulver. Söta smeten, och smak av (här är vi ju väldigt olika med vad som anses sött och inte, antingen kan man ta mindre och ha mer som mellanmålskaka eller så kör man på mycket för att få söta kakor som kanske släkten får smaka på, avgör själv)
Jag hade äran att få sitta i juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.