100 poäng
Sen spelar det ingen roll om du är kvarterskrog med ambitionen att ta hand om dina grannar på bästa och trevligaste sätt eller lyxkrog med planer på att locka gäster från hela världen. I det tunga kulturfacket med opera och teater händer sådant naturligtvis aldrig. En annan skillnad är att krogrecensioner i Sverige inte är signerade vem som helst kan alltså skriva en sån här recension:
Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
” är Fares första bakningsbok där han har samlat över femtio favoritrecept indelade i kapitlen “Till middag” (framför allt med desserter i portionsstorlek), “Till fest” (innehållandes tårtor och pajer som räcker till många), “Till kafferep” (som är en uppdatering av klassiska sju sorterskakor och innehåller både svenska småkakor, muffins och cupcakes), och “Till mingel” (med recept på kakor och godis som mer är som små munsbitar)
Smaken blev mycket bättre och alla klumpar var borta, men den var enkel att blanda, har tyvärr inte testat i smoothie eller i vatten men i mjölk var den himmelsk god
Köpte på mig massa kotlett i bit som handlaren här märkt ner till halva priset med kort datum. Jag är ju som en värsta hamster när det kommer till varor för halva priset
Burkchampinjoner, vispgrädde och oregano. Kättfärssås à la Alma Mater som maken Daniel vill ha den. Tiden kan dock kortas ner genom att du häller burkchampinjonerna rätt ner i grytan och om du dessutom skippar att steka färsen för sig går det snabbare än att läsa det här
Åh, jag älskar cart d´ors mascaraponeglass med skogsbärssås och pistagenötter och när jag igår såg den för extrapris i icakatalogen fick jag en idé, jag ska göra min egen mascaraponeglass
Besök nummer två på jakt efter Stockholms bästa vegetariska hamburgare gick till Marie Laveau på Hornsgatan och deras ”Stora Baren” som ligger precis vid ingången till restaurang/nöjeskomplexet ML
För er som vill försvinna en stund in i japanska smaker och värma er med en härlig nudelsoppa eller njuta av riktigt mört kött i en ångkokt vetebulle borde besöka Ramen-Ya med en gång
Låt puttra på ganska låg värme så smakerna blandas ordentligt och såsen tjocknar en aning. För övrigt är skillnaden att den här innehåller gul lök och färska tomater, men annars är det i ärlighetens namn inte så väldigt stor skillnad eftersom en köttfärssås är en köttfärssås
Det märks att de lägger stor vikt vid att göra rätterna så nära sitt ”original” som möjligt och har väldigt bra koll på tekniker för vegansk matlagning som gör att de får till ”rätt” smaker i både tillbehör och grundråvarorna, vilka alla håller väldigt hög kvalitet
Vissa grejer faller dig i smaken, och andra gör det verkligen inte. För några veckor sedan fick jag en fråga från företaget som levererar ”Linas Matkassar” om jag skulle vilja testa deras nya vegetariska matkasse i två veckor i utbyte mot att jag recenserade den här på bloggen
Båda smakerna hade tyvärr en konstig bismak av sötningsmedlet. Produkten i korthet. Smaken sänker tyvärr betyget, men skulle de jobba lite på den så skulle jag absolut kunna se Cake in a cup som ett bra alternativ i vissa situationer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.