Jag har haft en burk kondenserad mjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Fares beskriver i inledningsavsnittetav boken att anledningen till att just franska bakverk är favoriter är att Libanon var en fransk koloni under lång tid, vilket har påverkat Libanons konditortraditioner i fransk riktning
Men samtidigt – jag gillar att handla, så jag vet inte om det allena är argument nog. Jag kan se charmen – du får laga grejer du inte kanske själv tänkt på, och du slipper handla vilket sparar en massa tid
Låt oss säga istället att ”kärt barn ha många namn”. Malin – Sugar coated. Eftersom jag en gång i tiden var nästan flytande på italienska så bjuder jag på en översättning av semifreddo, detbetyder halvkall (eller halvförkylning men i detta fallet syfta man på halvkall)
I små textrutor bredvid recepten ger Olga tips om olika genvägar, andra smaksättningar och tips på hur man kan göra recepten ytterligare litet mer barnanpassade
Hon är mamma till fyra fantastiska barn och hennes absoluta störta intresse är att baka tårtor, cupcakes,bakverk,kaffebröd, surdegsbröd och smarrig glass
Louise heter jag och vill genom den här bloggen gärna dela mitt intresse för träning och hälsa, men också sprida (och gärna ta emot) erfarenheter och information om hur man kan slippa IBS, och vilka stora hälsovinster man kan få på så många sätt, bara av att äta artriktig kost
Blanda ihop allt och smaka av med citron och sambal oelek. Sätt in i ugnen 200 ca 30 min eller tills det är genom gräddat. 250 g delade cocktailtomater
Många tillsätter gärna tahini, citron eller granatäppeljuice – jag har i allt. Enligt boken The Oxford English Dictionary betyder ”baba” och ”ganoush” (som är arabiska) ”pappa” och ”skämma bort” och eftersom det sägs att rätten uppfanns i ett harem så skulle man kunna anta att den ”bortskämda pappan” var en sultan i nämnda harem
Och jag har sagt det förut, många av mina kollegor är lika intresseradeav mat som jag. När det gäller inspiration till maträtter så är kollegornas matlådor en guldgruva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.