Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost
"Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
Perfekt att ha i frysen som mellanmål till Malvina (och mig själv med förstås). Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på
Skölj bovetet och blötlägg det sedan i en skål med vatten några timmar. Jag firar därför nu min första lediga måndag med att äta långfrukost och dricka mängder med te, fortfarande i morgonrocken förstås
Du ersätter samma mängd nötter med samma mängd bovetekorn och mixar i enligt receptet. Jag har fått många frågor om vad man kan ersätta nötter med i raw food-recept
Bovete är en ört, helt glutenfri och nyttig samt med lågt GI-värde. Med en tomatsås smaksatt med örter och vitlök, ett pocherat ägg och chèvre får du ett härligt mustigt mellanting av en risotto och en pytt, full av sydfransk-italienska smaker
Bovetemjöl, särskilt det mörka är gott att baka med och att göra pannkakor med. Testa dig fram och dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Bovete är lättsmält, näringsrikt och innehåller massor med mineraler, vitaminer och andra nyttigheter, fröna bidrar med bra fettsyror av olika slag, och äggen är små proteinbomber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.