Tillbaka i vardagen har jag nu testat ett nytt recept på smoothies. Gott och nyttigt. Resultatet blev riktigt gott och inte så sött som jag var rädd för att det skulle bli
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Jag grillar helst på kolgrill då det är mest miljövänligt och undviker alla former av tändvätska. Den här såsen serverade jag min matväninna & tillika mästerkocken Sigrid Bàràny när jag bjöd henne på damlunch
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.