Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Frozen Cheesecakemed saffran och pepparkakssmul. Vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar, vispa sedan grädden med vaniljsocker likadant i en annan skål
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
För att göra cheesecakens botten. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Cheesecakemed pepparkaksbotten. Här kommer recept och bilder på en jättegod och enkel cheesecake som jag bakade till min fina mammas kalas någon dag före julafton
Vispa grädden i en egen skål och rör sedan ner den försiktigt i skålen med ägg- och ostblandningen. Smula digestivekexen i botten på en form med löstagbar botten
Toppa med citroncrèmen och krossade digestivekex. Den ska enligt utsago även vara god med blåbär. Annika och Martin bjöd på en god efterrätt när vi var i Falun
Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.