Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehörtill det mesta, bland annat tillfödelsedagsmiddageni lördags då vi åt halloumi- och basilikapaneradkycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Ratatouille. Detta är en klassisk fransk grönsaksröra. När grytan är klar smakar du av med salt och nymald peppar och serverar dinratatouille med svarta oliver
Blanda ner de ugnsrostade grönsakerna och resten av de hackade örterna i såsen. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
13 vitlöksklyftor. 11 grön paprika. 11 zucchini. 11 aubergine. 11/2 dl vittvin. 1olivoljatillstekning. 1svartpeppar, malenSkala löken och vitlöken och skär ibitar. 1Kärna ur och skär paprikanibitar. 1Skär zucchinini halvmånar och auberginenibitar. 1Stek löken och vitlökeniolivoljai en vid kastrull, lägg ipaprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt irikligt med olivolja. 1Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Nicke är hemma och sjukskriven för ryggen då han lyfte en kassaskåp på jobbet och det sa ”KNAK” i ryggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.