Sju sorters kakor ansågs förr vara det minsta antalet kaksorter på ett kafferep och då var det antalet småkakor som avsågs, det vill säga utöver eventuella bullar, tårtor eller mjuka kakor, men när vi hade kaffekalas för en tid sedan bjöd jag bara på en bråkdel av det antalet kakor som förr ansågs vara god ton, tror ingen tog illa upp för det, och en av alla två sorterna jag bjöd på var dubbla havreflarn, eller du kanske säger knäckflarn, fyllda med chokladkräm, som den här månaden även är mitt bidrag till
Pensla med ägg och strö lite pärlsocker över. Vaniljbullar med marsankräm, 46 st50 g jäst150 g margarin5 dl mjölk1 tsk salt2 dl socker15-17 dl vetemjölFyllning. (jag tog 4 dl mjölk och 10 msk marsanpulver samt 1-2 tsk vaniljsocker)Dela degen i 2 bitar. Vaniljbullar med marsankräm, 46 st
Börja med att putsa rent köttet från senor och hinnor och skär det i grytbitar. Det finns väl inte en människa i Sverige som inte ätit gulasch, eller vad vi i alla fall tror är gulasch
Vispa ägg med socker bak- vaniljpulver lägg i kylen. Fyllning. Över jäst o mjölk smält smör över de lägg sist äggsmeten jobba degen med vantar eller handen lägg i skylen 30 min att jäsa smält dadlar massa med olja knåda ordentligt till deg lägg på degen och rulla till gifflar som kanel gifflar. Mixa valnötter med socker kardemumma eller kanel till fyllning av små bullar som bollar lägg ugnen recepten används till också wienerbröd sylt och vanilj kräm det ska jag pröva nästa gång 3 ägg
-P. Jag ber er ha tålamod och ni är naturligtvis alltid välkomna att skriva via mail, sms, fb och instagram om det är något akut ni behöver hjälp medeller andra frågor
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Pensla med 2,5 msk olivolja. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.