Ett bra sätt att ta tillvara ramslöken är att göra ramslökssalt. Äntligen vår, solen skiner, fåglarna kvittrar, skillorna blommar och en distinkt vitlöksdoft lägger sig i skogen - ramslökssäsongen är här
Pesto med ramslök har jag redan lagt upp, nästa recept blir raps- och ramslöksmajonnäs (den gjorde jag idag – magiskt god) och sen tänkte jag göra både ramslökssalt och ramslöksolja om det räcker
2 krm ramslökssalt. Om ni gillar pizza och om ni gillar Jansson så kommer ni garanterat att gilla den här pizzan, som kom till häromdagen när jag hade lite rester av kokt potatis och smetana i kylen
ramslökssalt - från Zmaka. Den här rätten go´vänner är inte riktigt till för den som har bråttom. Jag erkänner utan förbehåll att det är lite pickligt och kladdigt att få till det, men man får lön för mödan
Så här gjorde i alla fall jag mina biffar som smakade gott tillsammans med sallad, ugnsbakade körsbärstomater och en enkel kräm av mosad fetaost, turkisk yoghurt och lite ramslökssalt
Hej på er, foodies. Har ni smakat ramslöksalt någon gång, månne. Det hade i alla fall inte jag, fram tills alldeles nyligen, och nu tror jag faktiskt att jag redan är fast i beroendet
Jag såg ramslökssalt på en trevlig restaurang som vi brukar gå till och blev inspirerad. I höstas petade jag ner vitlöksklyftor i jorden som jag brukar
Ramslökssalt (nu blev jag kokett, ta vilket salt du vill). Kalla mig paranoid, men det är knappast en slump att TV4-såpan Sveriges Mästerkock frontar med kummel och att det några dagar senare dyker upp ett rejält lass med kummel i min lokala fiskdisk
Ibland är jag uppenbarligen lite trög i starten. Grönkålschips har ju figurerat i bloggvärlden ganska länge nu, men det är faktiskt alldeles nyss jag själv kom till skott att göra dem
Som vinst fick jag med mig en söt liten kasse med typiska livsmedelsprodukter från Skaraborg, bland annat i form av Ramslökssalt och ett supergott dinkelknäcke
Till lunch igår slängde vi ihop lite gottis från höstskafferiet - egenodlad mandelpotatis från Övre Soppero i norr med en klick smör, nyplockade kantareller, trädgårdsodlade tomater med hemgjort ramslökssalt
2 portionsbitar lax à ca 140 - 150 g - ugnsbakad i 120 graders ugnsvärme till en innertemperatur av 52 grader, och med bara pressad citron och lite smulat ramslökssalt över
Tänkte även passa på att visa vad vi gjorde av en del av ramslöken vi plockat - mamma läste på om ramslökssalt på nätet, gjorde ett rejält lass och lät det torka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.