Servera medraggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Stek raggmunkarna gyllenbruna i generöst med smör i en stekpanna på strax under medelvärme. Teaterpjäsen Påklädaren står på menyn och innan dess ett glas vin och något gott att äta tillsammans med bästa vännen M som jag träffar alldeles för sällan
Skala och riv potatisen fint och vispa ner i smeten ihop med saltet. Servera med knaperstekt bacon som fått rinna av på hushållspapper, lingonsylt, morot och grönsallad
Min erfarenhet kring äldre och pensionärer är att de flesta fullkomligt älskar raggmunkmed fläsk och lingon så där kommer raggmunks-hinken väl till pass om man inte har nån snäll släkting eller vän som kan hjälpa till
Kommentarer
Johan Ullman
Låter gott. Det här skall jag pröva!
Logga in eller Registrera för att kommentera.