1 kg
syltsocker och skrapar ur en vaniljstång som sen också får koka med, jag kokar detta tills rabarbers har löst upp sig och allt är trådigt i grytan, sen häller jag upp marmeladen i olika glasburkar som jag sparat på mig de senaste veckorna
700 gr rabarber, skivad. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
När du gjort den här pajen vill du inte äta någon annan. Krispig mandel, len choklad och så skärpan från rabarbern tillsammans med en kula riktigt bra vaniljglass tar i alla fall mig till något slags himmel
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
Välkommen härliga vår och välkommen rabarbertider. I år har jag faktiskt egna rabarber i trädgården men i väntan på att de ska växa till sig fick det bli i ICA
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam
Nu är det rabarbertider och då hör det till att äta rabarberpaj. Förra året skördade vi våra första egna rabarber och i år växer de för fullt och bara väntar på att bli plockade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.