Igår ville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpajmedmandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Det fanns hur mycket som helst, så jag fick lägga en hel del i frysen till framtida baktillfällen, men ett litet gäng av skörden fick omvandlas till en riktigt smarrig, gyllenbrun rabarberpaj direkt
Krämig rabarberpajmedmandelmassaPajdeg. Varför inte en rabarberpaj denna junisöndag. Jag serverade med en klick vaniljvisp och det gav definitivt mersmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.