Rabarbermousse på knäckig havrebotten
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • ½ dl vispgrädde eller mjölk (en del tycker att det blir knäckigare då)
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl socker (gärna råsocker)
  • 3½-4 dl havregryn
  • 500 gram rabarber skuren i bitar, färsk eller fryst (använder du färsk skalar du den och skär i ganska tunna skivor)
  • 1- 1½ dl socker – gärna finkornigt eller malt rårörsocker (ta lite i taget, börja med 1 dl – den späda vårrabarbern har mindre oxalsyra och behöver ofta mindre mängd socker)
  • 1/2 dl vatten
  • ½ vaniljstång som du låter koka med rabarberkompotten och sedan skrapar ur fröna ur eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
  • 1-1/2 dl god vaniljyoghurt (jag använder Valio laktosfri)
  • 5 gelatinblad
  • 2 dl vispad grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.