1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. En god chutney med mycket ingefärasmak, i alla fall den här eftersom jag tog den större mängden ingefära
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter. Till marinering blandas 1 dl chutney med ½ dl olja. 1 tsk ingefära
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Vi gjorde en extra laddning och tog med oss till Carina och Affe i lördags, en perfekt "gå-bort" present som är extra rolig att ge när man har gjort den själv
Förvara i burk med tätt slutande lock. Tänkte då att Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig
riven ingefära. 75 deciliter vatten5 dl strösocker1 msk riven färskriven ingefära1. Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.