Rabarberchutney
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberchutney
  • 500 g rabarber i cm tjocka bitar
  • rödlök
  • 1 Granny Smith äpple, hackat
  • 2 dl socker
  • 2 stjärnanis 1 anchochili, först blötlagd och sedan hackad
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 2 hela kardemummakapslar
  • 2 tsk salt
  • Skölj rabarbern, skala den om den är grov annars behövs det inte, dela den i 1 cm tjocka bitar
  • Skala och hacka löken.
  • Skala, kärna ur och tärna äpplet grovt.
  • Blanda samman allt i en gryta och låt det småputtra tills det tjocknat, ca 40 minuter, utan lock.
  • Häll chutneyn på väl rengjorda burkar, använder du glasburkar ska de vara varma, sätt på lock.
  • Förvaras i kylen.
  • Chutneyn passar alla tiders fint till grillat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.