Rabarberbullar
Anjas matblogg
Anjas matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 st ägg
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1 liter skivade rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 1 st färsk vaniljstång
  • 3/4 tsk vaniljpulver
  • Saft av
  • 1 citron
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vatten till en kompott. Koka den tills nästan all vätska kokat bort (cirka 30 minuter) och låt den svalna.
  • cirka
  • 60 minuter Sätt ugnen på
  • 200 grader Häll upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut vetedegen
  • 1 cm tjock rektangel
  • 20 bullar Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper med cirka
  • 2 cm mellanrum
  • 60 minuter Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.