I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Skär rabarbern i bitar och blanda med socker. Fyll pajskalet med rabarbern och jordgubbarna. Du behöver3 dl vetemjöl 125 g smör, rumsvarmt 2 msk socker2 msk vatten10 rabarber1 l jordgubbar1/2 påse mandelspånVaniljsåsGör såhärSätt ugnen på 200 grader. 10 rabarber
Härom dagen fick jag rabarber av en väninna och så hade jag några jordgubbar i kylskåpet. Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Då var dags att skörda rabarberna och vad kunde passa bättre än att baka en paj på dessa. Skölj och dela rabarberstjälkarna i mindre bitar, halvera jordgubbarna
Rör samman sukrin, jordgubbar, rabarber och vaniljpulver i en skål. 2,5 dl skalade & skivade rabarber. Fördela sedan jordgubb- och rabarberröran i pajformen och grädda ytterligare 15 minuter. 2,5 dl skalade & skivade rabarber
Denna pajen har vi fikat på i dag, en krämig paj som jag smaksatte med rabarber och jordgubbar. Små bitar av rabarber och jordgubbar (pudra över lite potatismjöl och blanda runt)
Mycket rabarber nu, men vem kan få för mycket av denna goda och syrliga trädgårdsprimör. Blanda socker och potatismjöl och strö detta över rabarbern och jordgubbarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.