Röttvin, apelsinjuice och lite vintriga kryddor skapar en magisk blandning. Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Speciellt om pastan är super krämig och innehåller röttvin och ost. Så när vinet absorberats bort åker skivade champinjoner och färsk timjan ner i grytan och steks tills de är mjuka
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong. 4 morötter, i slantar. 4 dl röttvin. Rör ner grönsakerna, resten av vinet och vattnet, tomatkross och kryddorna och låt sjuda i grytan i ca 45 minuter. 4 morötter, i slantar. 4 dl röttvin
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. 3-4 dl röttvin. Värm buljongen i en kastrull för sig. Fräs lök och rosésalladen mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och röttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
En fiskhandlarannons lyckades plantera en tanke om torsk i röttvin i min skalle. Häll på vin, lägg i kardemumman, den söndersmulade chilin och buljongpulvret
Röttvin. Häll i röttvin. Det här är en spansk kycklingrätt som kryddas framförallt med chorizo. Den spanska chorizon är, till skillnad från den mexikanska, oftast lufttorkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.