Hejsan på dejsan denna söndag. Och säkert inte vilken söndag som helst för flera av er, vad vi har förstått så är det en hel del som börjar jobba i morgon efter en skön semester
Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost. Tänk er tunt skivad lök som karamelliseras i flytande honung, sedan hälls rött vin på för att absorberas in i löken och ge fantastiskt god smak
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Häll på vin, lägg i kardemumman, den söndersmulade chilin och buljongpulvret. En fiskhandlarannons lyckades plantera en tanke om torsk i rött vin i min skalle
Rött vin. Häll i rött vin. Det här är en spansk kycklingrätt som kryddas framförallt med chorizo. Den spanska chorizon är, till skillnad från den mexikanska, oftast lufttorkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.