Smaka eventuellt av medkonjak. Skumma rönnbärssyltenmed hjälp av slev. Framförallt har jag tänkt mig rönnbärssylt till viltkött i synnerhet älgkött som vi har en hel del i frysen
Smaka eventuellt av medkonjak. Skumma rönnbärssyltenmed hjälp av slev. Framförallt har jag tänkt mig rönnbärssylt till viltkött i synnerhet älgkött som vi har en hel del i frysen
Rör ner lite pektin utblandat med socker och smaksätt eventuellt med whisky eller konjak. Häll upp sylten i väl rengjorda varma burkar och skruva omedelbart på locken
Rör ner lite pektin utblandat med socker och smaksätt eventuellt med whisky eller konjak. Häll upp sylten i väl rengjorda varma burkar och skruva omedelbart på locken
Häll omedelbart upp på rena burkar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. 4 msk konjak
Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. 1-2 msk konjak. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även medkonjak eller rom. Lägg sedan frukten i bringaren, kannan eller bålskålen tillsammans med kanelstången
Bränn av medkonjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita
Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. en skvätt konjak. Det låter ju vansinnigt mycket med den mängden vitlök, men den ska smörkokas, vilket skapar ett härligt smakdjup
Helst ska den röras för hand med sked, inte vispas med elvisp. · Tillsätt konjak eller rom och muskot. Doppa en tesked i krämen, dra upp och den och rita ett streck med pekfingret på skedens baksida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.