1 röktsik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Godast är siken i rökt tillstånd, tycker jag. Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Mmmmums - Röktsikmed rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd. Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken
Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Dessutom låg fyra blanka, fina sikar i påsen, som jag fick, så kvällen var definitivt gjord
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.