Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Lägg dem sedan på folieformen och ringla över olivoljan och vinet. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger. 600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Rippla över lite olivolja och havssalt, drag över några varv med svartpepparkvarnen. Ibland får man unna sig en god bit rökt lax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Rökt lax såklart. Röktemperaturen ligger på 100 grader ungefär och laxen får stå tills innertemperaturen är 61 grader, tog ungefär en timme och trekvart
Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.