Ugnsbakade rödingfiléer och kantareller i gräddig vitvinssky. Vi avslutade den ganska långa stadspromenaden med ett halvkaotiskt besök på Hav i Hötorgshallen, där jag tack med personalens hjälp (mina trötta barn till trots) inhandlade diverse godsaker, som avnjöts senare under kvällen
Av den enkla anledningen valde jag i stället att köpa rödingfiléer. Eftersom jag redan var i färd med att packa inför vår resa till Korsika, hann jag inte blogga om denna goda måltid
Värm en stekpanna och stek rödingfiléernamed skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärmemed köttsidan ner. Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Ta hjälp av en vän, lyft locket snabbt och på med rödingen, stäng ännu snabbare och bevara röken
Vilken underbar upplevelse att få vara med om. Ställ åt sidan medan du pocherar äggen och göra såsen. Toppa med några violer, antingen från rabatten eller från skogen, de finns nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.