Idag står det tvättstuga på schemat, inget upphetsande alls men ett nödvändigt ont. Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligen förrätten vi njöt av i lördags innanfläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré
De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Jag har intevarit så förtjust i rödbetor förut. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär paparika och rädisoribitar och lägg upp på en tallriktillsammans med bladspenaten
Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligenkommittillvissagrönsaksdiskar. jag brukar köpa dem när vi är utomlands på semester och har saknat dem här hemma
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker giftersig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som giftersig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Flingsalt. Hackad persilja. Spola i kallt vatten en stund och gnid av skalet. Vill du intebli helt röd om händerna så lägg in dem i en plastpåse och gnugga av skalet genom plasten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.