Somrig smulpaj med rabarberoch jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke
Jag fick rabarber av en jobbarkompis och så hade jag färska jordgubbar, så de fick samsas i pajen. Det är alltid lika uppskattat och så enkelt att göra
Hacka solroskärnorna och blanda med havrekli, vetemjöl, sötningsmedel och fett. Bottna en ugnssäker form (23 cm i diameter) med rabarberbitarnaoch täck med ett lager skivat päron med skalet kvar. Strö smuldegen över päronlagret och grädda pajen i 20–25 minuter. 200 g rabarber
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajen med jordgubbar ochrabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
Somrig smulpaj på rabarber, jordgubbar och lime. Vi begravde Joppelina en kall höst och så var det bara Joppe igen, som fortsatte att bo längst ner i trädgården, krypa i gångar under marken och knapra på rabarberblasten som växte intill varje sommar
Smakkombinationen mellan rabarbern, apelsinen och ingefäran är mycket god. Jamie Oliver gör god och lättlagad mat och det är en fröjd att bläddra i hans kokböcker
Smulpaj med jordgubb, rabarberoch pecannöt. Rabarbersäsongen är ju äntligen här och här kommer ett pajrecept med rabarber, jordgubbar och ett krispigt täcke med spelt, pecannötter och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.