Skär djupa snitt i falukorven 1 cm emellan. Skiva zucchinin tunt (1/2 cm tjocka skivor ungefär). Lägg falukorven i en ring (tänk solfjäder) i en ugnsform, stick in en skiva zucchini i varje skåra
Häll såsen över risröran. Koka riset. Klipp baconet i bitar och stek det, ej knaperstekt. Hacka löken. Blanda ris, bacon, lök, champinjoner och ananas i en skål
Hacka löken och stek den mjuk tillsammans med kryddor. Häll på buljong och ris, även frysta ärtor. Låt koka i 20 min, eller så lång tid som riset behöver
Här har jag med överbliven ris gjort en vegetarisk risröra till matlåda dagen efter. Här hemma så föredrar vi basmati- och jasminris, just för att de smakar lite mera än vanlig vitt ris
Jag vet faktiskt inte om man verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommer mycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika
Exakt vad de var fyllda med kan jag inte svara på, men det var någon form av risröra, och sedan toppade med oliver för, åter igen, den där lilla extra touchen
Röd-grön smoothie ca 8 port. Smoothies från Ecocaféet Foto Sofie Hallgren. Trettonhelgen i bilder. Då var julen över för den här gången, det känns rätt skönt att vardagen kommer tillbaka efter många helger
Små irakiska "minipizzor"Rosengård är en stadsdel i Malmö, så långt är alla med mig. I denna stadsdel finns flera skolor, närmare bestämt fem kommunala grundskolor med ca 2700 elever i åk 1-9
Dagens inlägg är ett recept på en jättegod risröra som Katja och jag åt till lunch i veckan. Känns som dagarna springer iväg just nu, full rulle hela tiden
I den här röd-gröna röran har jag haft i. Morgonen är numera min bästa tid. Jag har som mest energi och kroppen har inte tyngts av en hel dag av graviditet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.