Tillsätt örter samt smaka avmed salt och peppar. God och saftig smak som passar perfekt till en lite lyxigare vardagsmiddag eller varför inte en bjudning på helgen
Jag har bara drygt två veckor kvar till tvåveckorsledighet, jullov. En av veckans luncher var en god köttfärslimpa medfyllningav soltorkade tomater, paprika ochfetaost
Blanda mjölsorterna med husk ochtillsätt det till linsröran. Mixa till en "boll". Den här gången fick det bli en vegopaj med kokta linser och brunt hirsmjöl i pajskalet och en fyllningav brysselkål, romanticatomateroch mozarella
Strimla baconet och bryn det tillsammansmed vitlök och röd lök. Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Det går åt ganska mycket olivolja eftersom tomaterna ska täckas av det i burk med lock. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem tilltomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Enda skillnaden jag gjorde mot de andra tortillabröden var att jag tog olivolja i stället för rapsolja och att jag använde ljust teffmjöl i stället för havremjöl
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Passera potatisen och blanda den med resten av ingredienserna till en jämn och fast smet. Var försiktig med bittermandelessensen och ta bara en droppe i taget och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.