10 så
får ni se mig jonglera med citroner, what a treat! Jag skrattar så stort att man kan tro att jag gapar för att fånga citronerna i munnen och äta dem! Vilket jag kanske skulle kunna göra, citroner är fantastiska och kan verkligen sätta den där lilla extra touchen på en maträtt. Ett jättefint reportage måste jag säga. Jag och fotografen Leif hade riktigt kul när vi skulle fota bilderna och tillsammans har han och reportern Per verkligen lyckats förmedla något viktigt för mig: matglädjen.
Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Vi hade i bästa vilsna turistmanér traskat runt i jaken på en trevlig restaurang men bara ratat och gått vidare med förhoppningen om att hitta något ännu mysigare om hörnet
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer. 100 gram valnötter
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Tillsätt valnötternaoch nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord. Vispa smör, vaniljsocker, strösocker och farinsocker med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.