Över långhelgen är jag hemma i skogen i Småland och skriver på mitt kandidatarbete. Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländska kringlor
Jag är väldigt förtjust i alla former av kringlor. En god väns mor bakar jättegoda sockerkringlor och de har jag fått receptet på så de bakade jag för ett tag sedan
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Denna helgen är det matmässa i Växjö, MAT2012, och hela stortorget är en stor mötesplats där 80 matproducenter ställer ut i ett gigantiskt tält, de flesta av dom är lokala
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg, dela degen i 3 lika delar, kavla ut delarna och skär i små bitar forma till runda kringlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.