Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Men täcker man rådjurssadelnmed bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak. Rådjurssadel är dyrt om man ska köpa det på saluhallen
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. Lägg tillbaka köttet i sadel Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé
Gnid in rådjurssadelnmed salt och peppar. Stick in en stektermometer längs med benet i köttet. Ta ut rådjurssadeln, lägg in i folie och låt stå en kvart
Rådjurssadel. Han brukar förse oss med honung, kryddor, kött mm. Lök och bacon… Rådjurssadel. Tänderna höll och middagen fick *tummen upp*, både med och utan hagel
Garnera med kvisttomaterna. På Nyår hade vi gästkockarna Dan Fagrell och Leif Nord som hjälpte till att tillaga vår Nyårssupé som bestod av rådjurssadel till varmrätt
Valet föll på rådjurssadel denna gång. Då frysen är full med viltkött så är det ju inte svårt att gissa att det blev just det som serverades till varmrätt
Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter
Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.