Att kombinera två förrätter till en är riktigt roligt. Den här räksoppan är riktigt kraftfull och för att lätta upp den lite så skummar jag lite mjölk som blir som ett milt lager ovanpå
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter
Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd, kan det vara något. Räksoppan är gjord på mjukost och med morötter, vitlök och massa räkor blir en så matig, smakrik soppa som du inte kommer få nog av
Jag går tillbaka till nyårsafton. ) Min syster stod för förrätt och efterrätt denna afton. Till förrätt gjorde hon en mycket god räksoppa med kokosmjölk
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 125 g salladslök 2 msk rapsolja 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner) 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner) 1 msk tomatpuré 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet 2 dl vispgrädde 2 tsk torkad oregano 2 dl frysta, tinade gröna ärter 200 g skalade räkor 4 pocherade eller löskokta ägg salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.