1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Ikväll blir det wok på bloggen, en nudelwok med kyckling och grönsaker. Snabbt och väldigt enkelt. Den här rätten är lite ”man-tager-vad-man-haver”-rätt och du kan smaksätta den som du vill
Lägg ut fisken i en ungssäkerform och salta fisken. Vispa samman vetemjöl lagalätt och chilisåsen. Efter 15 minuter tar du ut formen och öser och rör lite i såsen
Finhackad eller riv ingefäran och skär broccolin i små buketter. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet och ställ åt sidan när de är färdigkokta avrunna
Enkel och god nudelwok med fläsk. Salt och vitpeppar. Häll upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och låt koka upp, sänk därefter värmen och låt äggnudlarna koka enligt förpackningens anvisningar (häll sedan av vattnet)
I vilket fall fräste jag ihop en jättegod och fräsch nudelwok med fläskfilé, paprika, purjolök och morot, med en aning indonesisk touch (mest beroende på sojan Ketjap Manis)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.