Som vanligt på måndagar ska jag strax iväg till jobbet och enligt tradition ska jag dela med mig av ett vegetariskt recept som idag blir quinoabiffar smaksatta med basilika och fetaost som jag serverade med en citronkvarg
Jag tycker om att äta kokt, kall quinoa i sallad tillsammans med en god vinägrett, men i mitt senaste påhitt har jag använt dem istället för ströbröd i tonfiskbiffar
I quinoabiffarna har jag lagt till riven parmesan - den ger inte bara massor av smak, utan hjälper dessutom till med att hålla ihop biffarna och ge dem den där lite krispiga ytan
Här kommer ett riktigt grymt middagstips med vegetariska biffar. De här vegetariska quinoabiffarna har jag gjort i lite olika varianter tidigare, bland annat som burgare
Blanda quinoan och den rivna sötpotatisen med Hej bombay, salt och ägg. Rör sedan ner vatten, chiafrön och mjöl – låt det svälla runt en halvtimme (gärna mer) och forma biffar av dem (de är lite lösa och man kan eventuellt krama lite vätska ur dem medan man formar)
På Saltå Kvarns hemsida hittade vi det här receptet på Quinoabiffar som verkade spännande att testa. Men i med ett extra ägg och gör lite mindre biffar än vad vi gjorde (står mer om det i receptet), så ska det nog gå bra
Smaka av med salt och peppar. Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt. Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt
Här är quinoabiffarna smaksatta med oregano men smaksättningen kan förstås varieras i oändlighet. Basen i biffarna står quinoan för och resultatet av de krämiga bönorna och den lite knapriga quinoan är vegetariska biffar med härligt tuggmotstånd och god smak
Ni som har varit med här ett tag vet dessutom redan att vi ständigt är på jakt efter goda vegbiffar och -bollar, och denna veckan lägger vi till en ny favorit i samlingen
Servera med citron och varför inte chilensk chilisås. creme fraiche3 msk bovetemjöl1 dl riven ostSalt och pepparOlja till stekning använd en neutral rapsoljaHacka musslorna fint, kärna ur chilifrukten och finhacka den också, blanda sen ihop allt smaka av med salt peppar och låt stå i 15 min i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.