Blanda ihop allt och forma till små biffar. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna. När vattnet kokat upp, ha i quinoa och linserna och låt dessa koka under lock i ca 20 minuter. 6 dl vatten 1 buljongtärning 2 dl quinoa 2 dl röda linser 3 ägg 2 salladslökar 10 bitar soltorkade tomater 2 msk rostad ramslök (kan bytas mot 1 vitlöksklyfta) 1/2 kruka bladpersilja salt, peppar, paprikapulver
De här biffarna innehåller bland annat quinoa. Quinoa är ett livsmedel som jag tidigare haft lite svårt för på grund av att det ibland kan ha en något besk/bitter eftersmak
Då jag har mer tid än på länge passade jag på att fylla på biff-/burgar-/bollförrådet igen, vilket bland annat resulterade i dessa något heta, krispiga biffar baserade på röd quinoa, frön och rödbetor
Den hälsosamma quinoan blandas med smakerna av friska örter, krämig cheddarost och smakrik vitlök och gör dessa biffar till en riktig storfavorit hos oss på myTaste
Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.