torka av laxfiléerna hjälpligt och salta & peppra dem en smula. Koka pastan. Sätt på en stekpanna på medelhög värme, ha i en bra dos smör och lägg försiktigt ner laxfiléerna i dem
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Lägg i den röktalaxen, smaka av. Strimla laxen. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
280 g valfri pasta. 4 skivor röktlax (ca 100 g). 280 g valfri pasta 300 g Philadelphia Original 0. 5 citron , saften60 g färsk bladspenat salt svartpeppar 4 skivor röktlax (ca 100 g)2 salladslökar , strimlade
Koka pastan enligt anvisningar. Riv över laxen och lägg på sparrisen. Häll upp pastan på ett fat. 400 g pasta. 300 g röktlax i skivor. Recept kommer senare =) 400 g pasta. 300 g röktlax i skivor
Här kommer en snabb och enkel sås som får en härlig smak av den röktalaxen. Som pasta har jag valt en färsk tagliatelle som jag tycker passar bra till den krämiga såsen men här står det ju fritt att välja efter tycke och smak
Så här gjordes den, laxpastan. Häll av pastan och vänd ner i laxkoket. Tagliatelle med röktlax 4p. Hacka 2 chilifrukter (hetta efter tycke och smak), 1 knippe bladpersilja, 2 vitlöksklyftor och 250 gram kallröktlax. Tillsätt laxen, tomaterna och 1 dl vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.