I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Dessa är dessutom glutenfria och fria från raffinerat socker. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Sandwichglass – glutenfri, raffinerat sockerfri och vegansk. Eller en så kallad ”Ice cream sandwich”. Det första receptet jag publicerade någonsin här på bloggen (för ungefär 1000 inlägg sen) var ett recept på en sandwichglass
Passar veganer. 1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten). instagram 100kitchenstories. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganska brownie som jag skar i mindre tapasliknande rutor
Passar bra till frukost, mellanmål, till lunchen eller middagen – ja, när som egentligen. Tipsar om 2 av mina veganska favoritpålägg också. The post Veganskaglutenfria frallor på 25 min appeared first on Hur bra som helst
Även allergiker kan mumsa i sig sötsakerna utan problem då de är glutenfria (använd rena havregryn eller boveteflingor om du reagerar på havre), mjölkfria och äggfria
Igår gjorde jag den här kakan, som passar lika bra till fika som till efterrätt. Hösten innebär för min del ofta att ta hand om gigantiska mängder äpplen
Mat & Dryck. Vegansk och glutenfri kladdkaka. På dopet imorgon är det två personer som har specialkost. Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan
HÅLLBARHET & FÖRVARING. TIPS PÅ FLER VEGANSKA BRÖD. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Kakan passar både som efterrätt och till alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Simpel, okryddad gröt kan verkligen bli tråkigt att äta i längden. Jag piffar gärna upp morgongröten (när jag hinner) genom att koka den på kokosmjölk och smaksätta med bär
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. 1,5 dl glutenfria havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.