Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
600 g koljafilé. 600 g koljafilé. Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag. Ja, i bland försöker jag styra upp ett visst mönster i köket men oftast går det inte
Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar (alla utom purjolöken). Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. 1/3 purjolök. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk. 1/3 purjolök 300 g rimmat sidfläsk
4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kolja,torsk eller annan fisk1,5 dl vitt vin1 dl grädde1 dl vattenen fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfonden halv auberginen röd löken squashredning2 msk vetemjöl eller maizena4 msk vattenSkär aubergine, lök och squash i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.