De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De är proteinrika, på riktigt, och verkligen ett sundare alternativ som passar perfekt efter träningen
Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppa med ugnsrostad pumpa borde bli finemang
Valet föll på amerikanska pannkakor som skulle ätas med lönnsirap, bacon och stekta ägg. Jag bläddrade i kokboken "Tofvehult - följ med på vår smakresa" av Lena och Peter Göransson i eftermiddags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.