Ta ur alla frön ur pumpan, men spara dom. Skär pumpan i grova bitar. Skala och hacka löken.
Häll Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull eller gryta. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och vitlök och fräs dom mjuka. Salta, peppra och tillsätt timjan, lagerblad, muskotnöt och kryddpeppar. Fräs ca 1 minut under omrörning.
Häll på buljong, lägg i pumpabitarna och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills pumpabitarna är mjuka.
Ta upp lagerbladen och kör sedan soppan slät med hjälp av en mixerstav.
Sätt soppan på plattan igen och häll i Milda Mat. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick Milda Fraiche och rostade pumpafrön.
Pumpafrön: Sätt ugnen på 200°C. Ta bort alla fibrer från fröna och skölj dom väl.
Rör ihop olja och kryddor. Vänd ner fröna i kryddblandningen.
Lägg över dom på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om bland fröna då och då. Ta ut och låt fröna svalna. Salta lätt. Förutom som tillbehör till den här soppan så är dessa kryddiga pumpafrön goda som ett snack.
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Igår gjorde jag denna pumpasoppa, men blev sjukt god. Dela en pumpa på mitten, gröp ut kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan neråt
Rostadepumpafrön. Så jag tog fröna och rostade och pumpaköttet och gjorde en paj. Sätt ugnen på 175 grader och lägg sedan fröna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kasta fröna med händerna tills oljan och kryddorna är jämt fördelade och sätt in i ugnen 20-30 min beroende på hur rostade du vill ha dem
Rostade kokoschips (att garnera med). Att blanda i lök och vitlök tillsamman med hing är inget man gör i denna matlagningstradition utan det är något jag tillfört själv, för att jag tycker att den här soppan vinner på det
Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke
Igår blev det en god Pumpasoppa som doftade av ljuvlig curry och medrostade pumpakärnor. Om du vill ( jag hoppade det och använde pumpakärnorna som snacks) så toppa soppan med dina rostade pumpakärnor
Att sedan i vuxen ålder göra egna rostadepumpafrön kryddade med havssalt som ens barn gnager på. Att se alla dessa härliga mellanöstern damer på somrarna, prata och framför allt äta sina pumpafrönmedan de i god ro promenerar har satt sina spår
ekologisk pumpa har vi hittat hos lemuria på nybrogatanliksom den ekologiska ingefäranhittade ingen ekologisk jalapenota ur kärnorna, lite pilligt men värt besväret, skölj av demfräs pumpa kött och färsk ingefära, häll på vatten, låt koka mjuka,mixa, smaka av med grönsaksbuljong, creme fraiche, jalapeno och saltvärldens bästa grönaksbuljong
Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostadepumpafrön. ½ dl torrostade. Torrosta pumpafröna i en torr panna och lägg dem över marmeladen
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.