Pumpasoppa med rostade pumpafrön
Milda.se
Milda.se

Pumpasoppa med rostade pumpafrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg tärnad pumpa
  • Milda Culinesse till stekning
  • 1 gul lök
  • finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk Knorr Timjan
  • 2 Knorr Lagerblad
  • ½ tsk Knorr Muskot
  • malen
  • 1 tsk Knorr Kryddpeppar
  • salt
  • 1 liter hönsbuljong
  • vatten + tärning
  • 2-2½ dl Milda Mat
  • Milda Fraiche

Beskrivning

    Ta ur alla frön ur pumpan, men spara dom. Skär pumpan i grova bitar. Skala och hacka löken.

    Häll Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull eller gryta. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och vitlök och fräs dom mjuka. Salta, peppra och tillsätt timjan, lagerblad, muskotnöt och kryddpeppar. Fräs ca 1 minut under omrörning.

    Häll på buljong, lägg i pumpabitarna och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills pumpabitarna är mjuka.

    Ta upp lagerbladen och kör sedan soppan slät med hjälp av en mixerstav.

    Sätt soppan på plattan igen och häll i Milda Mat. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick Milda Fraiche och rostade pumpafrön.

    Pumpafrön: Sätt ugnen på 200°C. Ta bort alla fibrer från fröna och skölj dom väl.

    Rör ihop olja och kryddor. Vänd ner fröna i kryddblandningen.

    Lägg över dom på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om bland fröna då och då. Ta ut och låt fröna svalna. Salta lätt. Förutom som tillbehör till den här soppan så är dessa kryddiga pumpafrön goda som ett snack.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.