Pumparisotto
Milda.se
Milda.se

Pumparisotto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g arborioris
  • dl
  • 1 liter hönsbuljong
  • tärning + vatten
  • 1½ dl Milda Mat
  • 2 msk olivolja
  • 300-350 g tärnad pumpa
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
  • 30 g färskriven parmesan
  • minisallad t ex babymangold

Beskrivning

    Detta är tänkt som en huvudrätt, kanske med en sallad till. Vill man servera risotton som tillbehör till t ex kyckling räcker receptet till 6-8 portioner.

    Skala och finhacka lök. Tärna pumpa i ca 2 cm stora bitar. Koka upp buljongen och håll den sjudande.

    Häll olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök och pumpabitar några minuter under omrörning. Tillsätt riset och fräs i ytterligare några minuter under omrörning.

    Tillsätt lite buljong i taget, rör om ofta. Ju mer man rör ju krämigare blir risotton. Efter ca 15 minuter, tillsätt Milda Mat och fortsätt rör tills risotton har grötlik konsisten.

    Dra av risotton från plattan och vänd ner den rivna osten.

    Lägg upp direkt på tallrikar (gärna varma, det tycker risotton om!) och dekorera med några mini salladsblad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.