Det är verkligen den bästa fredagsmaten, snabbt och enkelt att förbereda och alla kan hjälpas åt. Tillsammans med en så där hundratusen andra svenskar ska vi ikväll äta TACOS
Jag har längtat efter nässlor hela året – o nu är de äntligen här. De som inte hamnade i soppan, lades på tork i ett mörkt rum eller förvälldes och frystes ner
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Blandar i lite som jag tycker är gott, det skall nog bli bra hoppas jag
-) Så jag är långt ifrån trött på köttbullar och jag har inte ett dugg emot att stå en stund och rulla dem, trots måndag kväll efter första arbetsdagen på ganska lång tid
Härligtför att det innehöll en kopiös mängd fett. Så fick jag syn på ett härligt recept på torsk. Jag ställde därför in den i ugnen efter att jag hade lagt på blandningen och använde mig av stektermometer
Häll på vatten så att det täcker, salta och förväll några minuter. Fänkål är en grönsak som innehåller ytterst lite kolhydrater (1,8g/100g) och fänkålsgratäng ärdärför ett bra alternativ om man vill äta mindre kolhydrater på kvällen (se tidigare inlägg här om varför det kan vara bra). Recept4 port (formen jag använde var ca 25x15 cm)2 finstrimlade fänkålshuvuden1 hackad gul lök1 finhackad vitlöksklyftaSåssmör3 msk vetemjöl1,5 dl grönsaksspad3 dl mjölk1,5 dl riven ost1 äggulasalt och peppar Gör så härSätt ugnen på 225°. 25 min till ytan fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.