Till en bortgjord rökt lax serverar jag en hemgjord Hollandaisemed premiumsparris. Innan hade jag faktiskt ingen aning om att just de grejerna skulle få följa med hem
Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaisemed vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaisemed vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Denna påskrätt gjorde jag nyligen medhollandaisesås, rekommenderas verkligen. Vispa upp äggulorna med vattnet, ställ dem i en bunke över ett kokande vattenbad
I stort sett så görs den på samma sätt som vegansk majonnäs på kikärtsspad, men med den stora skillnaden att den görs på vart och reducerat kikärtsspad i en kastrull på spisen
Här kokt lök, morot och bönor med en klick smör på. Primörer passar bäst på enklast möjliga sätt. Har man ynnesten att ha en trädgård eller en kolonilott så behöver man egentligen inte anstränga sig så mycket när man tillagar sin middag
Återkommer med snabblagad husman. En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål. Smaka av stuvningen medmed citronsaft och eventuellt mer senap
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.