Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
Jag ska laga maten och i dag var första dagen på mitt nya jobb - jag ska bli mattant. På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Inte antalet timmar vid spisen eller hur mycket pengar man lägger på mat. Det finns ingen ände på allt som ligger i mitt knä, och jag har svårt att prioritera bort något
Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Nä, innan vi fick njuta av den så städade vi lilla lyan, plockade undan det mesta av julen och placerade på vinden
) Den smördegsinbakade getosten serverades på en bädd av ruccola, lufttorkade skinka, rostade pinjenötter och mina nya favoriter, lätt soltorkade tomater
Redo för nya tag och recept på härligt chokladig kaka med kolasås. Kan bero på att det var första arbetsdagen efter jullovet och att kropp och hjärna var allmänt motvilliga att komma igång
Vad tycker ni andra, har ni något annat favvomärke på grillar. Jag ställde sedan lådorna på grillen, viktigt att det inte är allt för varmt under lådorna, jag stängde av brännaren under
Låt puttra på svag värme tills potatisen är mjuk. Skala potatisen och morötterna, (ta den mindre mängden potatis om du tar med morötterna) skär i tärningar, hacka löken
Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.