Grillspett600 g fläskkarré, benfri i bit 2 chorizokorvar, tunt skivade 0,25 spetskål, skuret i grova bitar 2-3 dl barbequesås smör, till stekning olja, till pensling salt svartpeppar, nymalen. 1Potatissallad800 g potatis, kokt och kall 1 knippe färsk lök, fint skivad 1 citron, finrivet skal och ev pressad juice 1 kruka dill, grovhackad (persilja) 2 äggulor 2 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2 dl rapsolja salt
Fläskkarrémed buljong- och ölkokta rotfrukter samt apelsin- och ostkrämKöttet ugnssteks med en lag som bland annat innehåller apelsin, honung och ingefära
Spanskinspirerad potatissalladmed paprikaolja, fänkål och mandel serverad med stekt abborre samt tomat- och mandelsåsEn smakrik potatissalladmed paprika och tomat blir en bra variation till den klassiska med crème fraiche och majonnäs
Grilla tomaterna samtidigt som du grillar köttet, de ska gärna bli lite sotiga. Potatissallad. Dela kall färdigkokt potatis, blanda med lika delar crème fraiche och gräddfil, ta hälften så mycket majonäs
Igår hade jag en intensiv dag med barn på sommarlov så jag hann helt enkelt inte gå till affären utan fick istället bli kreativ med vad som fanns i kyl & frys till middag
Potatissalladen är en gammal favorit som jag brukar bli bjuden på i Rossön – godast är den alltså med äkta rossöpotatis, men det går bra med vilken potatis som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.