Frasigt härliga potatisplättarmed en fräsch räkröra. Servera plättar medräkröra och stenbitsrom. Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom
Blanda samman majonnäs, kesella, rödlök och dill, smaka av med pepparrot och citron. I dag tänkt vi slänga in ytterligare förslag på smarriga drinktilltugg och förrätter, dels en räkröra som kan serveras på flera olika vis, och dels dom där ostpuffarna som vi skrev om på självaste lillejulafton
Serveras med stekt bacon och lingonsylt. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet
Blanda ihop allt i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Potatisplättar är en perfekt "restmat" som passar utmärkt som snabblagad lunch eller middag
Smaka av med salt och peppar och blanda i räkorna. Skala och hacka löken fint och tärna gurkan. Blanda crème fraiche, pepparrot, dill och senap och rör i gurkan
Lägg upp i martiniglas och toppa med skalade räkor. Toppa eventuellt med lite rom och dill. 1Räkröra2 avokado 225 g mango 0,5 tsk chilipulver 1 tsk lime 500 g räkor. 1Ostflarn4 msk VästerbottensostMixa avokadon med mangon och smaka av med lite limesaft och chilipulver
En härlig hälleflundra kombineras med de två givna tillbehör i form av skirat smör och pepparrot. För en ytterliagre dimension på rätten serverades den medmed en krämig rärkröra
Den här blir god att ha t ex som fyllning i tunnbrödsrullar, omelettrullar eller kanske i krustader. 1,5 dl creme fraiche1 burk räkor3 msk pepparrotsvisp1 hårdkokt äggsalt och pepparcitronsaftSkala ägget och hacka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.