Midsommar är över och den har var kanon med mycket god mat och dryck. Fick en del västerbottensost och färskpotatis kvar efter midsommarafton så gjorde varsin potatis och västerbottensbakelse åt mig och gubben i lördags som serverades med smördegsinbakad fläskfile och grönpepparsås
Skala potatis och morötter. Skär potatis i knappt sockerbit stora bitar och grovriv morötter och ost. Fräs smöret i en större kastrull och låt potatis och morötter fräsa med
Så här i slutet av månaden börjar det eka i dom flesta kylskåp i många hem. Man kanske har lite utav det kvar och lite utav det men tycker inte riktigt man får till nåt spec med ingredienserna man har hemma
Jag hade en pytts med potatismos i kylen sen en tidigare middag som jag lagade potatisplättar av. Potatisplättar är riktig gammaldags bonnamat som jag kallar det
Skala potatisen och skär den i 2-3 centimeters kuber. Skär purjon i 1 centimeters skivor. Fräs smöret i en kastrull och rör ned potatisen, salta och peppra
Riv/strimla potatis och lök, finstrimla purjon. Vispa ihop ägg och kruddor. Blanda allt. Fräs några matskedar smör på en stekpanna och lägg i blandningen
Tro det eller ej, men dagens mat är restmat. Vi hade en liten kantbit av en oxfilé, en chorizo och några ynkliga amandinepotatisar och detta blev resultatet
Frasigt härliga potatisplättar med en fräsch räkröra. En snabb och enkel rätt att tillaga en solig och varm dag, det kan så klart också göras i mindre portioner och serveras som förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.