Forma runda potatiskakor. Blanda samman potatis, morötter, lök, parmesanost, salt och peppar. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och stek potatiskakorna frasiga och gyllene, ca 4-5 minuter per sida. 50 g parmesanost
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. sedan grädden och parmesanosten. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen och tillsätt
Blanda potatisen med salt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesanmed lite salt o lite peppar. Parmesan kex. 160 g smör, 160 g vetemjöl, massa 60 g riven parmesan, 2 kvistar färsk rosmarin eller ca 1 msk, salt,peppar. 60 g riven parmesan
Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.