Varva potatis, purjolök, hackade örter, riven ost och äggstanningi det förgräddade pajskalet. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa
Passar utmärkt till den fyllda fläskfiléntill nyår. Blanda crème fraiche, ägg salt och peppar. Skala och rivptatisen grovt och tillätt efter hand i crème fraicheblandningen
Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn. Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Hade ju nästan glömt bort att tipsa er om detta tillbehör som vi gjorde när jag var hos mina föräldrar efter påsk
Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg
Här kommer ett finfinttips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en finköttbit. Den passar också bra att göra om man vill förbereda en del av maten i god tid
Den här jättegoda potatiskakanblir ett perfekt tillbehörtill framförallt fisk, men även till kött. Den smakar ljuvligttill några skivor kallrökt lax, men är också god ex vistill en bit stekt fläskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.